L'ULTRA AMATEUR. REFLEXIONS. 09/11/2014.

Per què correm ?. Per què pugem muntanyes per després baixar-les ?. Per què sortim d'un poble i després de 5 dies caminant o corrent tornem esgotats al poble d'on hem sortit ?. Per què no en tenim prou en fer 20 o 30 Kms a peu ?. Per què passem dues nits sense dormir deixant que els peus ens portim a una arribada ?. Per què....... ?


Preguntes que ens fem quan descobrim que podem fer una cosa nova. Sempre hi ha una resposta.

Aquest divendres després de veure l'extraordinari audiovisual Radiografia de  l'Ultra Amateur, produït i realitzat pels amics corredors d'ultra distància del club alpí de Palamós, un servidor "amateur", "super ultra amateur" assegut en una butaca descobreix des de fora moltes respostes al que fem quan ens posem unes vambas per afrontar 100 km o més .


Us deixo algunas reflexions :  

Ultra distància és no saber a la sortida si seràs capaç d'arribar. Hi ha molts factors externs i personals en joc que posen en perill l'èxit. En aquesta incertesa esta la clau o el secret, com li vulguis dir.  

Travessar l'arc d'arribada pot ser tan ple d'emocions i sensacions que moltes vegades no sabem explicar-ho en paraules. S'ha de viure.


Créixer, els nostres límits els marca la nostra experiència i el nostre estat de forma física. Hem de ser realistes i saber escollir a on ens fiquem. Són proves dures on ens enfortim a poc a poc afrontant els problemes que mai vénen sols. Alhora hem de saber crèixer amb humilitat.


Climatologia i terreny: La muntanya, la natura i el clima marquen les seves lleis. Hem d'estar preparats per la boira, el fred, la neu, la pluja, el vent, el fang, les pedres....Tenir seny i valorar abans d'anar-hi o continuar si fa molt mal temps. La muntanya no es mou i nosaltres hi podem tornar.


Aprendre a  descansar, baixar el ritme si cal, no pretendre ser el que no som,  per no ser un cadàver a mitja cursa.

A menjar i beure, és tan absurd descuidar l'alimentació / hidratació que pot decidir el fet d'acabar o no amb condicions.

A saber escoltar els senyals que ens envia el cos; el dolor, el cansament, la son, mal de cap, mal de panxa, miratges, passar fred o calor, butllofes,  una lesió.... problemes que s'han de saber afrontar i gestionar, doncs  tard o d'hora sempre arriben i de vegades arriben tots de cop.

Positiu sempre. El cos ha d'estar molt preparat i  fort, però la vitalitat mental ha de ser superior, no hem de tenir dubtes i anar molt motivats, sense fisures. 

El joc de la cursa posarà a prova el grau anímic i de positivitat quan.....a l'avituallament no hi arribem mai, passem de "caçar"  a ser "caçats", ens perdem, el temps de tall ens angoixa..... 

Alhora no aconseguir un objectiu s'ha de saber assumir, forma part del joc, l'important és l'esforç i el progres, no el resultat.
Un atleta feliç i positiu aconsegueix  disfrutar molt millor de tot.




Per acabar, de l'audiovisual em quedo amb frases com:

* Els tenim acollonits !!!! (Fent cua  a la primera pujada d'una cursa de més de 200Km, molt positiu).


* Subidon..... Moment Màgic. (En Josep a la UTMB).


* Estas Cansado??... Si, Claro. (conversa entre un francès i l'Oriol al Tor mentre no s'aguanten de peu).


* A l'AV vull abandonar....tranquil, beu i menja alguna cosa, veus arribar  algú que va pitjor que tu, i de sobte segueixes.

* Això és com menjar un gelat, t'agrada i a la propera et menges dos i tres i ....


Buenu, només dir i crec que parlo en nom de tots els que varem gaudir de l'audiovisual "Radiografia de l'Ultra Amateur" que ens ho varem pasar molt i molt bé, MOLTES FELICITATS per aquest regal Oriol, Mikel, Josep Serra, Josep Pera,  Alec........ i TOTS els implicats.

I la pregunta: Quan podrem tornar a veure aquest film???? 

P.D: Aqui un "predicador" que és el primer "pecador".

 POST RELACIONAT:
RADIOGRAFIA DE L'ULTRA AMATEUR. PROPOSTA.
US POT INTERESSAR:
LA LIBIDO EN CURTA I LLARGA DISTÀNCIA.10/04/2013.
LA CABRA TIRA AL MONTE. 21/10/2012.


**PER VEURE EL VIDEO SENCER DE L'ULTRA AMATEUR CLICA AQUI**


*Aquest post s'ha realitzat amb un temps de 7:21 h.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Saps si es podrà veure per internet?

    \nano

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu post! Estem treballant per penjar-lo a Vimeo. D'aquí a molt poc. Ja ho farem córrer.

    ResponElimina
  3. Nano, en Josep Serra és protagonista i "pare"de l'audiovisual, o sigui que ja ho sabem, tu, jo i molts més corred@rs que m'han preguntat quan i a on el podrien veure. Haurem d'esperar una miqueta, MKatxis !!

    Josep se t'ha girat feina. El film és molt "ben parit", ja ho saps.
    Ahh!! i si feu una segona part, vull anar al "casting" per fer de protagonista.
    Felicitats Josep i equip, i Gràcies per donar resposta a en Nano tan de pressa.

    ResponElimina
  4. Molt bon post, Pere!!

    Nano, el documental, és BRUTAL!!, esta molt ben editat, explica amb el nostre llenguatge, tot el que representa per nosaltres aquest meravellós mon de la llarga distancia, son 55 min. que et passen com si fossin 20.
    Perquè et facis una idea es com un Informe Robinson, de canal+, en català, jajaja

    Josep, ja et vaig felicitar, un cop va finalitzar el documental i aprofito el blog d´en Pere, per tornar a fer-ho.

    Amb en Pere, i mes companys, hem organitzat aquest mes d´Octubre passat, la UTA3 Trails, el 2015, ho tornarem a organitzar, encara queda molt, però si pots i vols venir, ens encantaria que vinguessis a passar tres dies amb nosaltres a l´Ardenya.

    Jprix

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.