LA LIBIDO. EN CURTA I LLARGA DISTÀNCIA. 10/04/13.

M'atreveixo a escriure sobre un tema que no se'n parla gaire en el món de les curses i marxes a peu, almenys en veu alta.
Foto Xarxa social

Els que per motius de salut estem acostumats a anar d'un cantó a l'altre amb metges i especialistes, sabem que hi ha tres preguntes bàsiques que de ben segur ens faran.
Un dia de visita amb un especialista, un noi jove, tranquil, discret, darrera una taula en una habitació extraordinàriament freda i gran.... les preguntes "bàsiques":

1.Ets Fumador??

2.Ets consumidor d'alcohol??

3.Drogues??

I de sobte i sense esperar-m'ho.... COM TENS LA LIBIDO??
Ostres!!..... Ara m'has pillat!! em poso vermell i tot, no m'he l'esperava aquesta pregunta.

La libido segons els experts, és el desig sexual de cadascú, una fase inicial en el comportament sexual. Segons la gran majoria de mortals, la libido és com aquell "Macho Cabrio" que busca desesperat la "Cabra Montesa" dels famosos documentals d'en Felix R de la Fuente als anys 70 / 80.

La libido en el món de les curses i marxes:
Al lllarg dels anys i després d'uns quants entrenaments per muntanya compartits amb d'altres corredors (homes), t'adones que tard o d'hora és inevitable parlar de dones. Sí, sí és inevitable. És clar, córrer o caminar al mig del bosc, en malla curta, instint salvatge, homo sapients...."instint bàsic". La cosa canvia quan els entrenaments són mixtes (hi ha dones), tots ens tornem sensiblement molt educats.


Sempre des del punt de vista dels homes / nois corredors i sense entrar en detalls, de les converses/entrenaments sabem que:
Hi ha corredors que prefereixen tenir relacions sexuals un dia abans de la cursa per calmar l'ansietat i l'estres que genera el dia previ a la competició.
Hi ha qui prefereixen tenir relacions sexuals uns dies abans, doncs els ajuda a encarar molt millor una competició.
Hi ha corredors que ni un dia abans, ni una setmana abans, doncs creuen que disminuiria el seu rendiment esportiu.
Però hi ha una cosa en què tots hi estarem d'acord, i és que en acabar una competició o entrenament tenim la "libido" molt alta, els nivells d'endorfina se'ns disparen, o sigui que anem com un "toro", som uns autentics "matador de amor", com diuen els llatins. La complicitat de la nostre parella farà que ens relaxem..... o No.

Des del punt de vista de les dones / noies corredores no puc opinar, doncs no ho se si tenen les mateixes sensacions.... el bloc és obert a comentaris.

Un estudi entre 250 homes i dones ens diu que aquelles persones que realitzen exercici físic una mitjana 40 minuts diaris, tenen el doble d'activitat sexual i aproximadament el doble de desig sexual que aquelles persones  que porten una vida totalment sedentària.

Caminar o córrer és la "viagra natural". 
Ja ho sabeu...... si aneu al metge estigueu preparats per si us pregunten, COM TENS LA LIBIDO??
Post dedicat a l'Enric "El comandant".

Font: Bloc amic, Rendirse Jamas.
Runners World.

Salut, Feina i Gràcies per la visita.


Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.