GRAN ULTRA RACE NON STOP I "LLEGENDES" CATALANES 2017. 5/11/2017.

Fer un Ultra Trail de 100k amb grans desnivells,  ara mateix, el 2017, tot i el desgast físic, mental i familiar que comporta durant la prova i mesos abans....... Ha passat a ser un "repte" normal, s'ha fet popular.  Les persones disposades a afrontar aquest repte s'han multiplicat. 



Així que ara, ningú es posa les mans al cap quan li parles de fer 100 K. Ve a ser com un tren de llarga distància,  Barcelona - Paris sense parades.

Fins aquí, tot normal, però imagina que el tren decideix travessar Sibèria, de Moscu al Mar del Japó sense parades.

Hi ha persones normals, potser inquietes, amb la seva feina, obligacions, família.... Que han pujat al tren de Sibèria.



Aquella cosa que els empeny ha superar-se encara més, fa que siguin capaços de fer 300 k, 400 k, 600 k Non Stop, de travessar un país, d'estar una setmana corrent sense parar, de passar-les més putes que Caín, de no dormir gaire. Són atletes de Gran Ultra Resistència.



Tinc el privilegi de conèixer a uns quants corred@rs d'aquesta espècie indòmita i salvatge anomenats "boixos".

Us presento unes Llegendes de la Gran Ultra Resistència i les seves bogeries durant aquest 2017. De ben segur que no hi són tots, però són els que conec i catalans.

** GEM FURA:

Club: A.E.Matxacuca.

Gran Ultra Non Stop 2017: TOR DES GEANTS. 330K. 24.000+.





Qui no coneix a la Gem. No para quieta ni a les fotos. És una "Lara Croft", que dic, ja li agradaria a la Lara ser com la Gemma, una ultra lluitadora.

El seu currículum Ultra, fa 9 anys que s'ha graduat en totes les Ultres de Catalunya i moltes amb podi. No cal dir res més.

************

** ORIOL ANTOLÍ:

2 Grans Ultres Non Stop 2017:

555  WIBOLT. 555 K. Alemanya. Pos: 1er.

GOLDSTEIG ULTRARACE. 661 K . Alemanya. Pos: 4art.




Quan em pregunten per l'Oriol, sempre dic: És un d'aquells tipus de corredor en què les aparences enganyen, barbut, amb pinta de "raru", alt, tranquil.... No donaries un duro per ell.

Que diu l'Oriol?:

Les curses son llargues i passo dies enmig del bosc i amb solitud. És això el que busco el dia que faig la inscripció a una ultra. La sensació de que ets en un altre món. La llibertat de pensar només en el que tens ganes de fer. La felicitat de recordar petites coses que tenies amagades en algun racó del cervell i surten a la llum just en aquests moments. El saber que estàs superant-te a tu mateix, sense importar què diu ningú. Les ganes de descobrir què et trobaràs després del següent revolt, el proper cim.



El Seu Blog: FORA PISTA


************

** ORIOL BORRAS:

Club: C. Alpí Palamós.

Gran Ultra  Non Stop 2017: THE SPINE ULTRA. 430 K. Anglaterra.





Tot i la seva "alçada", l'Oriol és més conegut com a Tigre Bestial. Una Bestia molt tossuda. Conec l'Oriol de quan es va inventar el foc i les ultres es marcaven amb pintura blanca.

************

** ENRIC SABATÉ:

Gran Ultra  Non Stop 2017: THE SPINE ULTRA. 430 K. Anglaterra.


L'Enric armilla Negra i en Bernat de Blau

L'Enric.... És "l'abuelo" del món ultra trail, un llibre obert ple d'aventures, un gentelman, amic dels seus amics, un mestre, desprèn vitalitat i li tenim molt de respecte i admiració.

************

** DAVID FERRANDEZ:

Gran Utra Non Stop 2017: SPARTATHLON. 246K. Grecia.Temps: 33 h 47 mints.




En David, no m'agrada com escriu les seves cròniques... M'encanta. Corre com escriu i escriu com corre, és directe, diu el que pensa, sense hòsties.


Que diu en David?: 

Ja tinc la meva segona Spartathlon, una cursa que ha significat un abans i un després en la meva vida esportiva. Aquí he après a gestionar tots els meus recursos, a seguir quan les condicions són les més adverses i a conèixer una part de mi que restava amagada, tot això em fa ser optimista i m'ajuda a encarar el futur amb més passió, per què...ara sí, sóc un corredor!

El seu blog: GALOPAQUEGALOPA

************

** SALVADOR VILALTA: 

Gran Ultra Non Stop 2017:  EUFÒRIA. 233 k. 20.000+. Volta als cims d'Andorra.




En Salvador és un "Depredador" d'Ultres.  Un noi amb pinta "d'Indi Mohicano". Un corredor expert, experimentat, un pura sang... Semprecorrent !!




El seu blog: SEMPRECORRENT

I fins aquí, "colorin colorado"... Si, ja ho sé, falta gent.... PACO ROBLES . THT amb 225 km.

En JORDI GP i els seus Ironmans Extrems: EMBRUNMAN, ALTRIMAN....No acabariem mai, però algú ho havia de dir.




BUENU!!!!! NOIS DES D'AQUEST ESPAI DESITJO QUE TINGUEU MOLTA SORT I SALUT PER TIRAR ENDAVANT MOLTES I  NOVES AVENTURES!!!!  VA PER T@TS!!!!

Salut, Feina i Gràcies per Llegir.

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.