6 UTGS. ULTRA TRAIL GUARA SOMONTANO. CRÒNICA I FOTOS. 4-5 /10/2014.

Ultra Trail Guara Somontano. 6a edició. 4 i 5 Octubre 2014.
Lloc i hora: Alquezar, Sierra de Guara. 7:00h 
Distància:  Ultra Trail: 102 Km. Long Trail: 50Km. Trail: 38Km.
Desnivell positiu Ultra: 6.000 mts. 

Dorsal: Carme 67 ,Pere18. Finishers de l'Ultra Trail amb 21:19 h.
Clima: Sol i calor. Tècnica:  CaKo
Carrera del circuit de 5 Ultras de la Spain Ultra Cup.Web UTGS

El sol no vol desaparèixer encara, faig una passa i ara una altra, aconsegueixo arribar amb un gran esforç dalt d'aquell cim.

I de sobte, aquí dalt sota els meus peus, una badia rocosa plena de coves i grans parets de barrancs, un mar de roques que s'estén davant meu. Un paisatge bell, captivador, salvatge i primitiu. La mirada s'empassa les paraules assaborint aquest moment de silenci amb la natura. És màgia.

Son moments com aquests els que donen resposta a.... per què ho fem??  Afortunat de passar per aquests temples de la prehistòria, on es corria per caçar i sobreviure..... no per diversió
(Pensaments abans de fer el tram aeri, desprès d'Otin).


Amb la Carme un any més hem aconseguit superar els 102 Km d'una Ultra Trail, on l'ampliació de Kms, desnivell, talls de temps, més competitiva i molta calor no ens ho han posat fàcil.

Una cursa que ens té el cor robat i que repetim per l'esperit de superació, perquè hem après a créixer al igual que la cursa, per l'entorn sempre espectacular de la Sierra de Guara i la seva gent...... i també, perquè aquest bloc va néixer amb la primera crònica de la primera UTGS 2009, llavors en autosuficiència.

FULL DE RUTA:

Alquezar, 7:00h: Al pati de sortida hi ha molts motors "Ferraris" i "Porches"......fa por. La UTGS 14 tanca el circuit Spain Ultra Cup i per això hi ha molts corredors d'elit.
Sortim encara de nit fins a Asque 8,6Km a on el dia es desperta. Anem molt ràpids fins a Alquezar 14,4Km. Ens avituallem bé.



D'Alquezar a la Viña 26Km hem anat a bon ritme, preparant el cos i el cap pel que ha de venir.....la calor.

Després d'encarar la pujada més gran de la cursa passant per les Almunias 34,2, arribem a Rodellar 44,1 . La cursa fins ara es decidia a Rodellar, ara no, ara la cursa li tens el peu al coll a Letosa, han afegit desnivell i Kms.

Però fem servir el grau d'experiència i el consell d'en Manel (un amic corredor), per tant a Rodellar anem al bar, entrepà de truita, cocacola fresca, cafè i gelat, val la pena.



Afrontem la part més dura per a la Carme, la calor + desnivell son els seus enemics, però amb un parell d'ovaris fem les pujades i un tram espectacular i aeri passat Otin. Arribem a Letosa 58,1 Km, sort d'en Juan i la seva companyia.

La nit ens ve a buscar i la Carme es transforma en una "dona llop amb una destral", Bellostas 65,3Km, Pedro Buil 75,2Km, Mesón de Sevil 83,4Km i Radiquero 97,1 van caient augmentant el ritme i fent "hachazus".

Encarem la part final de la cursa i arribem a Alquezar 102 Km molt contents i emocionats sota l'arc d'arribada i en Javi amb els braços oberts.

FOTOS:
 

El millor:

* Ha estat compartir moltes sensacions, moltes pedres  i la victoria a l'arribada sota l'arc amb la Carme.


* Gaudir d'uns barrancs tan bonics com els del riu Vero, el Balcés i el Mascún, llocs espectaculars per on passa la cursa.

* Compartir conversa i Kms amb molts amics corredors, en Juan, la Begoña, en Juanma, en Jesus, l'Ori......


El millor del millor:

* Te espero ver llegando a meta, les paraules d'en Javi Subias (director de cursa) al Km 14, Alquezar......  i l'abraçada d'en Javi a l'arribada..... fan que aquesta Ultra sigui molt més que una cursa.


GRÀCIES Javi, Kike, Santi, Pau.....Organitzadors, a TOTS els Voluntarios/Voluntarias, al poble d'Alquezar, un año más nos hemos sentido muy felices, nuestras mas sinceras felicitaciones y agradecimientos por estar ahi, por habernos hecho disfrutar de un fin de semana por la Sierra de Guara  tan emocionante y super espectacular.

RESULTATS

TRACK WIKILOC

CRÒNIOQUES AMIGUES:

TAZMAN BCN

PIRITRAIL

RUNZALICO

MÉS FOTOS



Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.

Comentaris

  1. Aiiiiii Senyor!
    No hi ha res que emocioni tant com aquest cúmul de sensacions parella!

    Viure les curses i marxes així és molt especial. Em recorda l'experiència viscuda amb el meu amic en Rafa. Cert que et passes fins hores de silenci on hi ha una comunió molt especial amb tot: l'entorn, amb qui vas, amb tu mateix... i se t'omple el pit amb una mena de neguit, alegria i eufòria. L'adrenalina sempre a punt i que dura...fins dies viure aquesta sensació.

    Moltes felicitats!!!! Un petonàs!

    ResponElimina
  2. Tu ho has dit Mònica, un cúmul de sensacions !!!!

    Això és el que té aquesta UTGS

    Gràcies Mònica. Ua abraçada !!!!

    ResponElimina
  3. Como siempre, gracias a vosotros. Para mi, tambien formais parte del espíritu de esta Ultra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Javi.
      Soy Carme y compañera de Pere.
      Para nosotros participar en UTGS es importante.
      Desde mi modesta experiencia en Ultras i Marxas de larga distancia os puedo asegurar que muchos organizadores / directores de carrera deberian de aprender de la UTGS.
      Podria nombrar un sinfin de detallesque hacen grande esta carrera, pero el mas imporante es que se respalda, anima, apoya i se aplaude desde el primer corredor hasta el ultimo....repito hasta el ultimo.
      Muchas veces somos los que llegamos los ultimos los que agradecemos ese apoyo, esas palabras de animo de un voluntario que lleva cortando naranjas desde hace muchas horas, un director de carrera esperandote y aplaudiendote a la llegada......Sois un ejemplo a seguir
      Espero poder estar en la linia de salida en 2015 sea cual sea el resultado, pero disfrutando y sufriendoa cada paso
      Un Abrazo Fuerte !!!!
      Carme Carmona

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.