BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

Boulder o Escalada en Bloc a la Costa Brava és un escrit que vaig publicar el 12 de febrer de 2012.
D'una manera silenciosa tal com si fos  una aixeta que degota, cada dia visiten aquest escrit i d'arreu del món. És tot un orgull.

Per tant calia fer una actualització d'aquest post, incorporant un track wikiloc de la zona Boulder i més fotos dels Blocs o Roques de la zona.



Boulder o escalada en bloc és senzillament;  veus una pedra o roca i et puges a sobre d'ella, no hi ha barreres entre poder i voler, nomes decisió i motivació. És escalar pedres / roques de modesta.... o gran alçada i sense corda.



Fins fa pocs anys era un entrenament complementari a l'escalada amb corda, actualment és tot un moviment independent. Hi ha alpinisme, hi ha escalada esportiva, hi ha himalayisme........, i també hi ha boulder/escalada en Bloc.

Per contra molta gent pot pensar que és un esport novell, el boulder té mes de cent anys d'historia... molts més, amb els seus campionats, competicions i amb diferents categories.


Amb la familia hem fet bulder a Savassona,  a Lleida (Castelldans),  al Montseny, a Galícia, i sense anar tan lluny, aquí mateix, on s'ajunten mar i muntanya.... a la Costa Brava. 

Passes tot un dia intentant resoldre un problema amb una pedra o roca, escoltant les onades del mar, sentint el garbí, olor de sal marina, és guapíssim, i amb família, hi ha pedres per tothom, petits i grans.

Per descobrir aquest paradís, és molt fàcil; agafem la carretera que va de St. Feliu de Guíxols a Tossa de Mar i a l'altura d'un Parc Aventura, (revolt amb rètol indicatiu), es pot deixar el cotxe, i ja s'ensumen totes les pedres.

Una cresta de la Costa Brava


Hi ha blocs molt xulos i difícils, amb un tipus de pedra que crec és una mica agressiva, però de c ll ns. Cada setmana passo dues vegades de dia o de nit per aquesta zona, fent entrenament cako.

Ara que m'han prohibit escalar, em salten les llàgrimes quan veig els blocs en què un dia i un altre també, m'hi vaig deixar la  pell dels dits.



A més, si seguim amb el cotxe, més endavant i desprès de passar per un lloc a on la carretera queda literalment partida per la meitat, just al costat dret hi ha un corriol que ens porta a una petita zona d'escalada amb corda, a l'estiu si esta molt fresquet.

TRACK BOULDER COSTA BRAVA CENTRE.

Val a dir que la "festa boulder", la zona on es concentren els blocs més xulos, estan situats al final del track, si comenceu a l'inreves de seguida trobareu la zona boulder més coneguda.



Molt important.... al costat de la zona boulder hi ha el Parc Aventura Sant Feliu, ideal pels més petits de la casa,  per a parelles i grups una proposta molt encertada és passar la nit en una caseta a dalt dels arbres.

I a més a més per si algú practica el Psicobloc.... cap problema, un Kayac i esta ple, ple, ple, de llocs paradisíacs on practicar aquesta disciplina per tota la costa de St. Feliu a Tossa, per això en diuen la Costa Brava.

Video de boulder a Savassona, font Lucky-luke:




Salut i Feina.

     

Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.