3a. MARATÓ DE L'ARDENYA. PROPOSTA PEL 8/12/12.

ARDENYA
Proposta: Marató de L'Ardenya.
Lloc: Sta Cristina d'Aro.
Dia: 8 de desembre de 2012.

Ens veiem a l'Ardenya?? o ja t'has inscrit a l'Ardenya?? o que tremoli l'Ardenya!!.... La marató de l'Ardenya no necessita propaganda, a les darreres curses/marxes en que hem participat, la marató estava en boca de molts addictes a córrer per muntanya i és sens dubte un dels últims reptes de l'any per a molts corred@rs, tancant així l'agenda esportiva anual.
En tres anys s'ha situat al punt de mira de molts corred@rs amants de la muntanya, essent la marató d'hivern per excel·lencia i punt de referència a la provincia de Girona, Costa Brava.
Un esdeveniment que s'adapta i innova any rere any, així ho demostra aquest any amb la novetat d'un recorregut de 65Km, adaptant-se a la demanda dels cada vegada més habituals a la llarga distància.

Pas per l'Aresta
Perquè fer la Marató de l'Ardenya:
* Per l'oportunitat de descobrir racons en un entorn espectacular tant a prop i lluny alhora. Racons que molts de nosaltres hem trigat anys a descobrir.

* Pels obsequis als participants en les diferents modalitats de cursa.

* Perquè l'organització i voluntaris estem tant o més motivats que els corredors.

* Per la conferéncia de la Núria Picas (Campiona de Skygames i Ultra T ISF 2012) i la Núria Serra de Vitae , el 7 de desmbre a les 19:00h.

* Per l'aportació de 1 eu per a cada inscripció a benefici de la Marató de TV3.

* Perquè ens ofereix la possibilitat  de triar 4 curses de diferents recorreguts:
10Km o marcha popular: Pels corredors que lluiten contra el crono en distàncies curtes o pels qui els agrada caminar tot gaudint de l'entorn, o sigui caminant o corrent.
20 Km  mitja marató: per a corredors explosius i exigents vers si mateixos que busquen trobar-se a la primera plana de la classificació. Amb una pujada molt tècnica fins al Montclar. 



42 KM Marató de Muntanya: Per a corredors que volen provar que hi ha més enllà dels 20 Km i d'altres que col·leccionen aquesta mítica distància. Trobareu més info, detalls i com afrontar el recorregut al post d'ara fa un any: Proposta,Tastet Marató de l'Ardenya 2011, Clica aquí.

65 KM Ultra-Marató o Marató i Mitja: Pels més atrevits i que busquen aquell punt de superació personal.
"Petits Secrets" d'aquesta Ultra; Dosificar-nos per a no estrallar-nos contra una paret, doncs es pot córrer i córrer molt i molt d'una manera comode fins al Km 30...... Però compte que passem del cel a l'infern. Canyet Km 30 +/-, primer aperitiu del que ens espera, forta pujada i corriol suau fins a Parc Aventura. A partir d'aquí la cursa és transforma en una "espatlla de drac", amb desnivells curts però importants. L'Ardenya ens convida a descobrir la part més bella però més pura, dura i salvatge. Especial atenció al corriol de baixada dels Molinets i pujada per Roca Verdera.
S'ha introduït una miqueta de semi-autosuficiència a la Ultra-Marató, això vol dir que els avituallaments hi seran igual, però més separats, així ens auto-obligarem a no ser "tacaños" i portar a sobre el material mínim obligatori que ens demana l'organització. Especial  atenció també  als temps de tall.

Canyet, Sí  els ultres passareu per aquí, el tram més guapo!!

Aquest any la Carme i el que escriu participarem a la Marató de l'Ardenya.....però no com a corredors sinó com a voluntaris en un punt de control, així és que us estarem vigilant...je je je!!
El 21 d'octubre 2012, amb la Carme varem fer el recorregut de l'Ultra- Marató, molt  t r a n q u i l.l a m e n t  i gaudint de tot.....sobretot de collir bolets. TRACK. 65Km Ardenya.

Més info a la Web del A.E. MATXACUCA MARATÓ de L'ARDENYA.


A Roca Verdera amb molta humitat.

Reflexió: Per acabar voldria dir que el fet d'inscriure'ns en una cursa de muntanya, acceptem de manera voluntària que ens veiem capaços de fer la distància escollida i ens trobem en bon estat de salut i forma física. Moltes vegades els horaris i les distàncies estan calculats per fer-les caminant/caKo a ritme molt ràpid sense cap més problema. Però de vegades el corredor no és capaç d'acabar la prova, per problemes físics, per la climatologia, per la duresa del terreny.... essent el corredor el responsable de la seva retirada.
Hem de saber a on ens fiquem per no tindre un ensurt i ser un problema per l'organització.

A tots els participants, que tingueu una molt i molt bona cursa i sobretot.... estareu unes hores o tot el dia per la muntanya, o sigui que a passar-ho bé i "d i s f r u t a r" de tot. L'important és  assaborir cada instant, cada minut, cada pas, el somriure d'un voluntari, la mirada de complicitat d'un amic, el soroll de l'aigua, les carícies de les branques al passar, el batec del cor accelerat......que no pas cap altre cosa.

Salut, Feina i Gràcies per fer-hi un cop d'ull.








Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.