MONTES DEL TELENO, LEÓN, Entrenament 19 i 20 Juny 2011

El Teleno, al fons.
Els dies 19 i 20 de Juny vaig tindre l´oportunitat de fer dues sortides a los Montes del Teleno (Tierra de Romanos), província de Lleó acompanyat d´en Primi, cunyat i  corredor de la zona.
Abans de res dir que Lleó és una gran desconeguda, és molt mes que fer el Camino de Santiago, doncs lluny de les aglomeracions de la gent i on et sents un descobridor de l´entorn, hi ha llocs on no hi trobes ningú ,  hi han pocs camins marcats, es sorprenent, poder caminar/córrer/descobrir la Sierra de la Cabrera (lago de Sanabria), Montes Aquilianos (las Medulas), Sierra del Teleno( El Teleno, Truchillas).........
El divendres 19 a 8h del matí vaig fer una sortida tot sol desde Tabuyo del Monte, es bastant fàcil la orientació , en tot moment veus els teus objectius davant teu, el Teleno 2.185m. La vegetació no es tan abrupte com a la Cabrera, tot  i tindre la influencia del clima atlàntic, esta ple de pins, roures, alzines, castanyers.... i la fauna, casi vaig poder tocar dos"corzos", una llebre i una guilla. Aquí hi ha corriols que fan 2mts d´amplada i les pistes que fan de talla-focs fan de 6 a 12mts d´amplada.
El segon dia dissabte a les 4h tarda i acompanyat per en Primi passem per una zona espectacular, també amb sortida a Tabuyo, deixem enrere un petit llac, i amb fort pendent anem tirant per tota una xarxa de camins i pistes fins als peus del Teleno, sense arribar-hi, doncs passa el temps volant i no portem frontals. En Primi ha anat corrents i jo el seguia fent Cako, però molta estona corrents, m´ha agradat molt, però la p t a osteoporosi  va portar la "factura " l´endemà.
Tenia moltes ganes de trepitjar el terreny per on passara la IIª edicio de Ultra Trail Tilenus Xtrem, els dies 2, 3 i 4 de setembre 2011, amb 60Km i 105Km. L´any passat m´he la vaig perdre, a veure aquest any??....
Perquè anar-hi?    La gent i els pobles d´aquesta contrada estan aturats en el temps, son imatges congelades que ens ensenyen com era la "Espanya  Rural" de fa molts anys, es un llibre d´historia totalment obert, la gent de seguida t´acullen i ets un mes de la comunitat, super amables,.... senzills,... humils,.... gent antiga,  vaig estar concretament a Felechares de la Valderia, gent que no veuen passar la vida, sino que li donen la ma a la vida, i la disfruten   l e n t a m e n t  dia a dia, no hi ha pressa!!.
Casualment vaig conèixer a en Perdo Ignacio Cuevas, sembla que es un Crack, que esta a 1ª linea de Ultras i Ironmans,  guanyador al 2010 de l´Ultra Trail Tilenus X, li vaig comprar unes Hoka one one, les patrocina i alhora les ven, em va semblar un noi molt atent, obert i "molt ben parit".
Moltes, moltes, moltes i moltes gracies a Olga, Esther, Montse, Primi per deixar-nos casa vostre, al poble de Felechares, i a Pedro Ignacio, un placer, i las Hoka van perfectas, aun siendo mixtas, muy bien por montaña, su amortiguacion es lo que buscaba para mis huesos.
Per acabar dir i sense ànim de ferir la sensibilitat de ningú, que les curses a Lleó , van un pas endavant envers Catalunya, perquè??  Sencillament, allà qualsevol cursa de 5K, 10K, 20K, 40K,80Km,  Ultra... ja sigui per asfalt , muntanya....... tenen basicament les categories de corredores i andarines(caminadors) a totes les curses. Ara que no puc córrer, això em va cridar molt l´atenciò, doncs tot el que feia corrents abans de la malaltia, ara intento fer- ho caminant, però a Catalunya en  curses d´asfalt ja et diuen que caminant que no, i a les de muntanya depenent del temps per fer- la o et diuen que no, o ets una nosa, tot i que (i amb tot el respecte),moltes vegades tinc 20 corredors darrera meu a l´arribada. A Catalunya actualment on compartim Kilometres corredors i caminadors és a les marxes, que alhora es on hi ha mes gent i tenen mes èxit.  Thank you.
Salut i molta Salut i molta Feina.


Comentaris

EL MÉS VIST DEL BLOC

SPINE ULTRA 2017 I ELS CATALANS. 05/01/2017.

BOULDER O ESCALADA EN BLOC A LA COSTA BRAVA. ACTUALITZAT. 25/072013.

SEMPREJOVES FENT ESPORT. 1/02/2018.